Te korlátok nélkül élsz?

korlatokkAz emberek túlnyomó része korlátok között éli le az életét, nem olyan életet él amilyet szeretne, amilyenről gyermekként álmodott, hanem olyat, amilyet a vélt vagy valós korlátaik megengednek nekik! Ilyesmiket szoktak mondani, hogy: ezt nem engedhetem meg magamnak! Nincsenek céljaim, örülök, ha túl élem! Nekem ez úgyse sikerülhet!

Hadd szemléltessem ezt egy életszerű példával:

Egyik nagy magyar MLM vezető könyvében olvastam ezt a megvilágítást és nagyon tetszett így továbbadnám neked!

Beszélt egy barátjáról, aki Dubaiban szállt meg egy luxus szállodában és ebédelni szeretett volna. Kérte is, hogy küldjenek fel neki egy étlapot, amiről választhat. A diszpécser azonban azt mondta, hogy Uram nálunk a menüt Ön szabja, meg nem mi mondjuk, meg miből választhat! Nemzetközi hírnevű szakácsaink pillanatok alatt elkészítik azt, amit Ön megálmodott, vagy ami mondjuk az országa specialitása! Ez benne van a szolgáltatásunk árában!

happyWomenNos, te eltudsz e képzelni egy ilyen szabadságot az életedben? Eltudod-e képzelni, hogy ne mindig menükből kelljen választanod, és azt válasszad, amit meg engedhetsz magadnak! El tudsz-e képzelni egy olyan világot ahol nincsenek korlátaid!? Azt teszel, és azt veszel meg amit akarsz?

Nem tudom te hogy vagy vele, de én úgy látom, akármerre is nézek, hogy mindenhol gondokat és válságokat élnek át az emberek! Az ideális az lenne, ha minden ember elegendő pénzzel, idővel és egészséggel rendelkezne! A legtöbb embernél azonban ez a három dolog, így együtt sohase fordul elő!

Általában 4 ember típust szoktak ez alapján csoportosítani.

  1. Akiknek se pénzük se idejük nincs – ők az alkalmazottak, akik számára a hétfő mindig fekete és a péntek a megváltás!
  2. Akiknek van idejük, de nincs pénzük – ők a nyugdíjasok és munkanélküliek, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni, mert nincs pénzük, s anélkül kevés hasznos dolgot csinálni.
  3. Akiknek van pénzük, de nincs idejük! Ők a vállalkozók, akik aktív jövedelemért dolgoznak! Bár egyre ritkább, hogy van pénzük, inkább hitelük, lízingjük, veszteségük szokott lenni, de azért van egy kis százalék, aki sikeres és sok pénzt keres, de sajnos az ilyenekre jellemző leginkább, hogy ezért a nap 25 órájában dolgoznak, mert félnek, hogy ha egy pillanatra eljönnének a fedélzetről, akkor, leállna a forgalom, lejtőre kerülne a fejlődés. Ezért bár van pénzük, de nincs idejük elkölteni, rosszabb esetben fiatalon meghalnak, s így nem tudják élvezni munkájuk gyümölcsét!
  4. Akiknek van pénzük és van idejük is! Ide tartoznak leginkább a passzív jövedelemtermelő vállalkozások, cégek, befektetők ahol már nem a pénzért dolgoznak, hanem a pénzt dolgoztatják, illetve rendszereket, például MLM hálózatokat működtetnek!

TÉNYEK:

A biztos jól fizető állás már nem létező kategória – lehet, hogy ma még úgy érzed, hogy tiéd a legjobb állás a világon, elégedett vagy a fizetéseddel, a munka körülményeiddel és egyik nap váratlanul behívatnak és közlik veled, hogy sajnos leépítés van és tőled is meg kell válnia a cégnek!

Lehet, hogy ez már nem is lenne meglepetés számodra, hisz régóta érzed, hogy remeg a léc alattad?!

Mi lesz ha bekövetkezik amit nem szeretnél? Vannak-e tartalékaid, amit felélj, amíg nem találsz új munkahelyet?  Esetleg nem is a kirúgástól félsz, hisz te magad se érzed jól magad a munkahelyeden?

Tudod, hogy sokkal többet érsz, mint amennyit kapsz azért, hogy eladod az idődet, tehetségedet a cégnek, vállalatnak? De nem mersz lépni, mert mi lesz, ha két ló között a földre esel? A régit eldobod, az új meg nem válik be?

És mi van, ha azon kevés kivételhez tartozol, akik szeretik azt csinálni, ami a munkájuk? Lehetsz te hűséges a hívatásodhoz, lehetsz te egy jó tanár, edző, zenész, sportoló vagy valamilyen művész, de az is lehet, hogy szereted a karitatív munkát, szívesen foglalkozol idősekkel vagy éppen gyerekekkel! De megtudsz ebből élni? Mennyivel jobb lenne, ha úgy tehetnéd, amit szeretsz, hogy közben nem kell aggódnod a csekkek a kiadásaid miatt?

39_14_68049_ac6dc58f670af705b1ac4f9bd80628d4_865a07_701Vagy mi van, ha vállalkozó vagy?

Működik nélküled is a vállalkozásod? Esetleg ez rosszabb, mint ha állásod lenne? Vállalkozásod rabszolgájává lettél? Ha nem vagy jelen, akkor nem működnek a dolgok? Ha leállsz egy napra az már bevétel kiesést jelent? Ha nélkülözhetetlen vagy a munkádban, akkor csak aktív jövedelmed van, s ezért még betegállományba sem mersz elmenni?!  És hogy állsz a könyveléseddel? Növekvő bevételek és csökkenő költségek jellemeznek? Vagy pont fordítva: Egyre kevesebb a bevételed és egyre több a kiadásod? Van már, hogy veszteségesen zársz egy hónapot, egy évet? Ilyenkor hitellel próbálod fenntartani a látszatot, és csak a túlélésre játszol?

Vannak még álmaid, amiket nem valósítottál meg?

Elérted azt az anyagi életszínvonalat, amit szerettél volna? Nyugodt vagy ha hó végén jönnek a sárga csekkek? Körbeutaztad már a világot, láttál mindent, amit szerettél volna?

Persze előfordulhat, hogy egy sikeres vállalkozást vezetsz, mert kitartó vagy kreatív és hajlandó vagy keményen dolgozni a sikerért! DE ! Ott mered hagyni a vállalkozásod 3 hétre? Mikor voltál utoljára nyaralni a családoddal? Tudsz elég értékes időt szánni rájuk? Ott vagy a gyerekeid mellett miközben felnövekednek melletted?

Older-Woman-SmilingÉs nézzük az idős kori éveidet! Elég lesz a nyugdíjad arra, hogy legalább azt az életszínvonalat éld amiben most vagy? Tudod, hogy a nyugdíjrendszer milyen ingatag lábakon áll? Egyre több a kifizetni való, mint a befizető a rendszerben! 2012 –re sokak szerint kiderül, hogy nincs miből fedezni az államnak a megnőtt kiadásokat! Számítasz és építesz a nyugdíjra?

Fokozzam még? Szerintem te is beismered, hogy a válság az ajtón kopogtat és a megoldás nem várathat magára! Plusz pénzforrásra mindenkinek szüksége van!  De mit tehetsz?! MLM

„Sohase mond, hogy ezt nem engedhetem meg magamnak, keresd inkább meg azt, hogyan engedhetnéd meg magadnak!” Robert Kiyosaki

Ha ezzel egyetértesz, akkor lássuk mit is tehetnél annak érdekében, hogy megtehesd, amit szeretnél, és ne kelljen az előre meghatározott menüből választanod!?

Kísérd figyelemmel a blogomat, és mutatok egy nekem bevált megoldást!

Vélemény, hozzászólás?