MLM – átverés, lenyúlás, vagy mézesmadzag lenne?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jnU4_01zBI0?rel=0]

csalok2 (1)Tisztában vagyok vele, hogy leleményes emberek tömegei utaznak az Ön pénzére, és ehhez nem szégyellnek komoly gépezeteket felépíteni, hogy hazugságaikat elfogadtassák és törvényesnek mutassák be. Ezeket nevezi a törvény pilóta játékoknak, ahol a rendszer tagjai abból kapnak, kaphatnak pénzt ha új tagokat csatlakoztatnak a rendszerhez, és a belépő árát, esetleg a látszat kedvéért kreált virtuális termék vagy szolgáltatás árát,  és a rendszeres általában minimális havi díjat osszák vissza a tagok között, így akik hamarabb csatlakoztak esetleg létrehozták a rendszert sokat kereshetnek, akik pedig, alul vannak, új tagok azok sokat bukhatnak a rendszeren, hisz a befizetett pénzt nem kaphatják vissza, csak úgy ha sikerül másokat is beugratni a lehetőségbe!

Az emberek kapzsiságára, hiszékenységére vagy anyagi szükségleteire alapozva, sok ilyen rendszer virágzik jelenleg is, akik azt ígérik, fizessen be csak egy minimális összeget egyszer, s azért ők folyamatosan pénzt fizetnek vissza sokszoros mértékben, csak hozzon új és új embereket, akik megteszik ugyanezt, mert sok kicsi sokra megy ugyebár! És bajban levő emberek, kisnyugdíjasok sokasága ugrik be a vélt meggazdagodási lehetőségnek, gondolva, hogy az MLM vagy, ahogy sokan próbálják eladni „internetes munka” abból áll, hogy minél több embert kell beszervezni és rávenni arra, hogy rakjon be pénzt a „szuper világelső…cégbe!”

S beindul a gépezet, íródnak a jól megfogalmazott, csábító, kis munkával, óriási bevételt ígérő emailek –  amik többnyire spam formában kerülnek a postaládák tömegeibe – illetve apró hirdetések, blogok, honlapok, hozzászólások amiknek mindnek egy a lényege, minél több embert átversz annál gazdagabb leszel, vagy  ahogy valaki más fogalmazott: MLM = Ha átvered az összes barátodat, bekerülhetsz abba a felső 2%-ba, akik meg tudnak élni belőle! Nem csoda, ha a magyar ember meghallja azt a szót, hogy MLM azonnal behúzza a kéziféket, és a hirdetők zöme így keres munkát: Minden érdekel csak az MLM nem! Gondolom olvasott már ilyet!

Sajnos a magyar valóság rászolgált erre a szkepticizmusra, és hajlamosak emiatt az emberek minden hálózatépítési lehetőséget egy kalap alá venni és elutasítani, pedig ezzel, olyan lehetőségeket is félretolnak, amelyek működnek, legálisak, és korrekt stabil passzív jövedelmet biztosítanak azoknak, akik részt vesznek benne, vagyis csatlakoznak egy-egy kiváló cég, kiváló termékeinek népszerűsítéséhez és fogyasztói hálózatok felépítéséhez, konkrét valós termékek formájában. Mivel ön jelenleg is ezt a bemutatót hallgatja, bízom benne, hogy ön is azon kevesek közé tartozik, aki nem a mások véleményére, közbeszédekre alapozza életét, hanem szeret utánajárni a dolgoknak! Hisz a tőzsdéről is az átlagember számára az marad meg, hogy mennyit lehet ott bukni, ezért nem kezd bele, míg mások hatalmas vagyonokat szereznek ott!

A közbeszéd szerint nem érdemes vállalkozni sem, hisz a vállalkozások 80%-a 3 éven belül megszűnik, óriásiak az adóterhek stb. Mások fittyet hányva ezekre a félelmekre sikeres vállalkozásokat húznak fel a semmiből, és lesznek gazdag, sikeres emberek! Sorolhatnám még a példákat, hogyan engedik emberek tömegei elmenni maguk mellett a lehetőségeket, amik mindenki számára ott vannak! Ők azok, akik mindig távol akarnak tartani másokat a lehetőségektől, amikor meg mégis valaki sikeres és gazdag lesz belőle, akkor átváltanak és azt mondják, persze ő szerencsés volt, mert ott lehetett az elején! Pedig ők is ott voltak, csak ők nem a lehetőséget, hanem a félelmeiket látták meg benne!  Nos, ön is eldöntheti most, hogy azoknak hisz, akik szerint az MLM csak átverés lehet, meg pilótajáték, meg mások beszervezése azért, hogy mi meggazdagodjunk vagy hajlandó meghallgatni olyat, aki ebből él meg és semmi ilyet nem csinált és nem tapasztalt meg!

Tény, hogy óriási a kísértés, hogy egyesek ügyeskedéssel, manipulációval, túlzásokkal és ferdítésekkel vagy tények elhallgatásával felakarják gyorsítani az MLM-re jellemző, inkább lassú, de stabil jutaléknövekedést, így még a nagy régi MLM cégeknél is előfordulhatnak hibák, szándékos ferdítések, és piramis játékszerű elemek! Például akkor, amikor az új belépőket nagy, akár több százezres belépő termékcsomagok megvásárlására veszik rá, természetesen a nagyobb nyereség, jutalék érdekében! Ilyenkor a tagok tulajdonképpen nem a szükségleteiket elégítik ki a termékekkel, hanem pontértékeket vesznek meg ami a nagyobb jutalékhoz segíti őket! Ilyen helyeken általában a hó utolsó napján van óriási sorban állás, forgalom, mivel a tagok a kvalifikációhoz szükséges pont értékeket /termékeket/ ilyenkor veszik meg attól függően, hogy az alsó vonalaik, hogy teljesítettek!

A rendszer törvényes, de etikailag megkérdőjelezhető, hisz olyan kiadásokra ösztönzi a belépőket, tagokat, amit egyébként nem tennének meg! Olyan termékeket vesznek, meg amiket és amilyen áron egyébként soha nem vettek volna meg, ha azt mondjuk, kiskereskedelmi üzletben árulnának! Így óriás a frusztráció, mivel ha az üzlet nem megy, nem jön be valakinek, akkor azonnal abbahagyja a termékek fogyasztását, vásárlását is, így a hálózat építők feladata az újra és újra kilépett, leállt, csalódott tagok pótlása és a bennlevők motiválása, hogy igenis tartsanak ki és vásároljanak! A nagyobb forgalom érdekében sok cégnél, olyan beépített kényszerek, havi teljesítmény elvásárlások, elvárt saját vásárlások vannak, amik szintén afelé viszik a dolgot, hogy a tagok nem a szükségleteik szerint vásárolnak, és nem a maguk tempójában építik az üzletet, hanem az előírtak szerint, mivel nem akarják elveszíteni addig elért eredményeiket, csapatukat és csak így kvalifikálnak a jutalékfelvételre!

Nos ha ezeket a hibákat, és rossz dolgokat félretoljuk, lehámozzuk az MLM rendszerről, akkor viszont egy roppant korrekt és igazságos értékesítési formát, s hosszú távon stabil, biztos jövedelmet nyújtó vállalkozási formát kapunk!

A DXN úgy gondolom semmilyen területen nem vádolható azzal, hogy beépített kényszerek lennének, vagy bármilyen nyomást gyakorolna a hálózatépítőkre!

Vélemény, hozzászólás?