Marketing vagy varázslás? – avagy, hogyan őrizd meg a szabadságodat?!

manipul3Sokak számára lehet, hogy kényelmetlen lesz ez a cikk, ez a megközelítés de fontos, hogy tisztán lássunk dolgokat és meg tudjuk őrizni szabadságunkat, illetve mi se használjunk olyan eszközöket, amik nem szabályosak, illegálisak és csak rossz eredményt hozhatnak!

Mikor az egész világ, a média, a hatalom, a marketing mások befolyásolására törekszik, fontos tudni te hogy őrizheted meg a szabadságodat, illetve te hogy lehetsz sikeres ilyen eszközök technikák használata nélkül?

Nem rég láttam két hasonló filmet, amiben egy mentalista, mutatta be, hogy lehet befolyásolni az emberek gondolkodását, úgy hogy azt észre se veszi. Mindkét esetben a mentalisták előre kigondoltak valamit, és akit meghívtak a műsorba, vagy a filmhez azoknak is ki kellett találni valamit, és leírni vagy lerajzolni! És láss csodát, mikor leírták, rajzolták amire ott maguktól gondoltak, a mentalista is levette az eltakarást a saját képéről, és ugyanaz volt rajta, vagyis igazából a saját gondolatát vitte be a másik emberbe, aki azt hitte, hogy ő csak véletlenül ott helyben találta ki a sajátját. Aztán a film bemutatja, hogy is történt ez a dolog! Végig mentek az úton és megmutatják, mennyi impulzust helyeztek el út közben, amik a tudatalattiban rögzültek és végül mikor gondolni kellett valamire, meghatározták a végkifejletet! Képek, kirakott táblák, hangok, felíratok amik mellett elment, mind nem vetették észre magukat, de mégis bekerültek a memóriába és amikor gondolni kellett valamire, az illető arra gondolt amit akartak, hogy gondoljon!
Lehet, hogy bonyolultan fogalmaztam, de a lényeg, hogy érdemes megvizsgálni a gondolataidat egy nagyobb döntés előtt például, hogy honnan származnak azok, és mi hozta létre őket!

manip2Ha jól megfigyeled az egész világ a befolyásolásra épül, és az uralkodásra! Észre se veszed de a döntéseid, a választásaid legtöbbször nem te irányítod, hanem azt teszed amit mások szeretnének, hogy tegyél! Uralkodnak az érzéseiden, az ízléseden, a véleményeden, és az akaraterődön is!

Elég csak a választási kampányokat megnézni, hogy próbálják beléd sulykolni az ő véleményüket, politikai szándékukat és benned előhozni negatív indulatokat az egyik oldal, és pozitív szimpátiát a másik oldallal szemben! Általánosan bevett eszköz például, hogy nem baj ha hazugság valami, minél többször ismétlik, annál inkább elhiszik az emberek! Nem véletlenül kerülnek elő ilyenkor a kampányokban több éve lezártnak hitt ügyek, vagy dolgok amik rossz fényben tudják feltüntetni a másik oldalt!

manipul6De ugyanilyen befolyásolási eszköz amikor mész a szupermarketben és úgy irányítanak, hogy pénztár felé menet, mindenképp elhaladj az akciós pult mellett, és észre se veszed. máris ott vannak a kosaradban azok a termékek, amikért nem is indultál, nem is akartál venni, de mivel 50%-al olcsóbb nem hagyhatod ott! És itt vannak az MLM cégek kihagyhatatlan csak ma és csak most ajánlatai, a belépési kényszerek, amikor a fejed tele tömik, hogy ha nem most lépsz be és nem a legnagyobb csomaggal , akkor mekkorát veszítesz, és a következő ÁSZ a cég következő gyémántja nem alád kerül, ha nem azonnal döntesz!

Nem beszélve az ügynökökről akik mesteri szinten képesek kicsalni az emberektől százezreket porszívóra, víztisztítóra vagy ilyesmikre!
Vagy az értékesítési rendezvények, ahol a nyugdíjas nénik észre se veszik, hogy egy felépített színdarab amit látnak, ahogy a főügynök előadó felvezeti, hogy most mennyire szerencsés az, akinek a sorsjegye mondjuk négyessel kezdődik, mert ő most 1 millió helyett 390 ezerért veheti meg a mindent gyógyító mágnes matracot mondjuk!

Fel se tűnik, hogy az emberek 95%-ának 4-esel kezdődött a száma, és hogy az első vevők akik kifutottak az akciót igénybe venni, mind beépített emberek! Sorolhatnám még, hisz az élet tele van ilyen furfangos varázslásokkal, még ha ezt senki nem is nevezi így!

manipul1Az élet számtalan területén találkozunk ennek a technikának az alkalmazásával, vagyis azzal, hogyan lehet az embereket cselekvésre ösztönözni! Vagy a veszteségtől való félelemre vagy a nyereség iránti vágyra kell összpontosítani!

De mikor egy kisgyerek elkezd hisztizni, mert nem kap meg valamit, vagy felnőttként bevágja a sértődőst, a neheztelést, az érzelmi manipulálást akkor szintén a varázslás, a másik feletti uralkodás irányítás a cél!

Tehát, ha megakarjuk őrizni a szabadságunkat, és nem akarunk mások felett ilyen eszközökkel hatalmat gyakorolni, és mi sem akarunk mások befolyása hatására cselekedni, akkor nagyon oda kell figyelni erre a témára!

Mert nincs helyes varázslás, nem lehet szeretetből varázsolni, a varázslás minden esetben rossz!

Isten legnagyobb ajándéka a szabad akarat, és ettől senki se szabad, hogy megfosszon még ha jót is akar! / Érdekes és szomorú, hogy Isten állítólagos képviselői, helytartói is , a hatalomtól megszédülve, gyakran éltek vissza a tekintélyükkel, az általuk jónak vélt vallási rendszer terjesztéséért, például az inkvizíció eszközeit alkalmazva! Ezzel megsértve az emberek, pont Istentől kapott szabadságjogát, a jó, a hit választásában! A bűntudat keltés, és kárhoztatás szintén a varázslás, a befolyásolás eszköze, hogy uralmat vehessenek az emberek lelkén! /

Tehát hogyan lehet marketingezni úgy, hogy az ne varázslás legyen, ez itt a kérdés?

Végül is mindkettő szó a befolyásolásra épül.

A marketing lényege, az igényfelkeltés egy termék, egy szolgáltatás iránt, amit majd a sales értékesítő elad az érdeklődőknek! Tehát, úgy kell befolyásolni az embereket, hogy a pénztárcájukhoz nyúljanak és kifizessék megvegyék azt a terméket amit szeretnénk értékesíteni!

A varázslás szellemi értelemben az okkultizmus területére tartozik. Nem a bűvészkedésre gondolok , a trükkökre, szemfényvesztésekre, mentalista tudományra, hanem a varázslás lényegére, ami nem más, mint az uralkodás, irányítás és mások akaratának a befolyásolása tisztességtelen eszközökkel!

A média már kisgyerek kortól próbálja tisztára mosni ezt a dolgot, hisz ma már szinte minden gyerekfilm át van szőve az okkultizmussal, babonaságokkal és mágikus erőkkel. Kezdve a picik Törpapájával, a gonosz Hókusz Pókkal , majd a nagyobbak Harry Potterével, egészen a Csillagok háborúja Jedi lovagjaival, ahol egyre inkább elmosódik a határ a jó és a gonosz között! Ki az aki megnézve egy epizódot, ne gondolná azt, hogy tök jó lenne ha mi is, csak legyintenénk a kezünkkel mint egy jedi és a másikban máris megváltoznak a gondolatok és azt akarja mondani és csinálni amit mi akarunk. Rosszabb esetben jön Darth Vader nagy úr és kinyújtja a kezét és az erő a nyakunkra szorul és megfullaszt!

manipulalja_gyermeke_1Észre se vesszük és ezek a gonosz erők, motívumok, gondolatok beivódnak az érzelmeinkbe és elfogadjuk ezek jelenlétét és használatát. Pedig nincs jó és rossz, hasznos és káros varázslás!

Elfogadottá válik egymás manipulálása, befolyásolása, dolgok kikényszerítése, ilyen eszközökkel való elérése! És legtöbbször el is tudnánk adni, hogy ezt a jó érdekében tesszük!

Mi tudjuk mire van szüksége az embereknek, mi a helyes, mit kéne tenniük, mit kéne választaniuk és nem akarjuk elfogadni, hogy ők ezt nem így látják, nem hiszik el, és nem akarnak követni minket!

Aki itt nem figyel, az könnyen esik abba hibába, hogy nem tartja tiszteletben a másik ember szabadságát – akár a rosszra is – és olyan eszközökhöz nyúl, ami a döntését befolyásolhatja!

Te úgy gondolod, hogy minden embernek fontos lenne a megelőzés, az egészséges életmód – ez így is van jól – de nem kezdhetsz bele, olyan beszélgetésbe, hogy ha az illető nem hajlandó venni a céged szuper megelőző, csúcsgyógyító, Nobel díj jelölt csodatermékéből , akkor rákos lesz, vagy más civilizációs betegség miatt,biztos hamarabb hal meg, pedig te figyelmeztetted!

Vagy nem tudom, hányan emlékeznek az MLM magyar kezdeteinél oly gyakori jelenségre, mikor a nagy A betűs üzlet lelkes terjesztői, hogy lenézték azt, aki nem csatlakozott – Te teljesen hülye vagy, elment az eszed ha nem látod a lehetőséget! Te szegény , pedig most milliomossá tehettelek volna! – hangoztak el a beszervezők szájából, és lettek szakító pontjai barátságoknak, rokoni kapcsolatoknak, ha azok nem voltak hajlandóak csatlakozni a Légy te is milliomos játékunkhoz!

csalok2 (1)Szóval ha szabályosan akarunk küzdeni, megnyerni egy csatát, lezárni egy üzleti tárgyalást, vagy eladni valamit akkor ügyelni kell , hogy milyen eszközökkel élünk! Mert ha illegális befolyással jön létre az eredmény, annak a legtöbb esetben negatív következménye lesz, miután kijózanodik a hatás alól az illető. Mikor rájön valaki, hogy megvett egy új porszívót fél millióért, pedig tökéletesen elégedett volt a régivel, csak mert az ügynök olyan meggyőző volt, fájó dolog a kijózanodás, pláne ha hitelből történt!

Kiábrándító mikor valakire rábeszélnek egy MLM üzletet, a legnagyobb kezdőcsomaggal, és akár százezreket is költ olyan termékekre amire szüksége se volt, és ennyiért sose vették volna meg boltban!

Őket nevezzük MLM sérülteknek, akik bőszen hangoztatják fűnek fának, hogy az MLM átverés, lenyúlás és mennyit lehet veszteni vele! A termékek meg mennek féláron a Vaterára vagy az Apródra, megkeserítve ezzel a rendes áron forgalmazó, még aktív tagok életét! Nem ilyen súlyú eset, de az se öröm, mikor valaki csak leugrik a boltba tejért, és megrakott szatyorral tér vissza, mert nem tudott ellenállni a leárazásoknak, és csupa olyan dolgot vett amit egyébként soha, és nem is volt beosztva rá pénz abban a hónapban!

Vásárlóként tehát nagyon fontos, hogy ne hagyd magad befolyásolni, őrizd kényesen a döntési szabadságodat és csak akkor fizess valamiért ha azt józanul átgondoltad, szükséged van rá, és a marketing csak segített a döntésben a választásban!

Ha MLM cég kerül a látáskörödbe, és megpróbálnád magad egy ilyen vállalkozásban, akkor nagyon járd körül, hova lépsz be! Olyan helyre ami tele van beépített kényszerekkel, amik folyamatos kiadásokra ösztönöznek és vesznek rá akkor is mikor nincs szükséged a termékekre, ne lépj be!

baratsagos-rablasAhol a belépésnél nyomást érzel, döntési kényszert mert pszichésen hatnak rád, hogy az akaratod megtörjék, nagyon vigyázz! Ahol csak most, csak ma lehetsz sikeres szituáció van menekülj!

Olvasd el mindig a kisbetűs részt, kérdezz rá a részletekre!

Van ahol nem mondanak el mindent, mert nem minden vonzó! Derítsd ki mennyit is kell majd havonta fizetni? Mit kapsz érte pontosan? Mi a kötelező? Mi a jutalékfelvétel feltétele?

Van ahol az a nagy reklám szöveg, hogy havi 25 dollárért pénzgyárat kapsz, 100% jutalék mindenki után. Aztán ha bent vagy derül ki, hogy minden 2-4-6 belépőd pénze a felső vonaladhoz kerül, és ha pénzt is akarsz keresni havi kb. 20 dollárt még be kell fizetni a cégnek, amiből nincs visszaosztás!

Máshol azt felejtik el elmondani, hogy kötelező havi ADP-re feliratkozni, vagyis minden hónapban lesz kötelező vásárlás, akkor is ha még semmit se adtál el, az esetlegesen megvett több százezres csomagból! Rosszabb esetben, cégnél olyan is van, hogy előre meg kell venned a termékcsomagot minden hónapban, ha jutalékot akarsz a következő hónapban. Ez azért jó, mert ha hó közben nincs teljesítmény, nincs belépőd aki után pénz jönne, könnyen lemondanál a termékcsomagról, hisz úgysincs jutalék. Így viszont meg tudják etetni veled, hogy mi lesz ha most nem veszed meg hó végéig, és aztán jövő hónapban lép be pont a nagy Ász a tripla százezres csomaggal és te így nem kapsz majd pénzt utána! Persze hogy félsz és megveszed!

Máshol olyan magas az elvárt havi saját forgalom, hogy a tagok kénytelenek maguk is belemenni ebbe a varázslós játékba, mert kell a gyors és nagy forgalom, és nincs idő lassú bizalomépítésre, türelemre, hanem az kell, hogy az emberek gyorsan döntsenek, vegyék elő a hitelkártyát ha kell, de fektessenek komoly pénzeket az indulásba például!

Van ahol adnak egy minimális forgalom után egy autót ingyen a feneked alá, de azt nem hirdetik, hogy ha nem hozod az elvárt forgalmat, akkor a lízing díjat rád terhelik, fizetheted!

A legnagyobb átverés a bináris rendszereknél van, mert elhitetik veled, hogy csak 2 embert kell hoznod, és mindenki alád kerül, de azt nem propagálják, hogy csak az egyik lábadra megy a szponzori építkezés, ha te nem raksz hozzá a másik lábon embereket, forgalmat, akkor a fél világ alattad lehet , nem kapsz érte pénzt, mert a másik lábadon nincs kiegyenlítődés! Sorolhatnánk még az ilyen tudatos manipulációkat, a rendelésre gyártott top keresők és egyéb statisztikákkal, a megkreált siker történetekkel, ahogy pld. a szegény hajléktalan egyszer csak megvilágosodik, és marketingzseni lesz és milliomos hálózatépítő, ezzel sugallva, hogy ezt TE IS MEG TUDOD CSINÁLNI tehát fizess!

Akkor mi a helyes marketing, hogy szabad reklámozni, és felkelteni azt a bizonyos igényt?

Hát ma már ez egy elég rizikós terület, hisz annyira át és átszövi ezt a területet a manipuláció, a befolyásolás művészete, hogy még erre tanítják is az ügynököket, brókereket értékesítőket, MLM szervezőket! Persze sok igazság és hasznos dolog van például a test beszédben, a kérdezés technikában, a lezárási technikákban stb de én akkor is úgy szeretnék dönteni, ahogy szabad akaratból jónak látom, és nem úgy, hogy rávezettek, és mások szándéka alapján döntöttem!

És én nem meggyőzni akarom az embereket, nem legyőzni akarom őket, megtörve a kételyeiket, és elérni a várva várt eredményt, hogy újabb pipa kerüljön a helyére, és újabb szintet lépjek az értékesítők listáján! Nem beszervezni akarok, rábeszélni, kiharcolni egy igent!

Azt akarom, hogy vonzó legyen amit csinálok, amiben hiszek, amit gondolok, amit képviselek, fogyasztok! Tájékoztatni akarok és bemutatni, nem meggyőzni!

1El akarom mondani nekem mi miért jó, és nem másokra erőltetni, hogy neki miért lenne jó! Senki helyett, nem akarom megmondani mi a jó! Úgy akarok élni, hogy mások is azt gondolják így jó és így érdemes! Nem akarok semmit eladni, rád tukmálni, és kibeszélni a pénzt a tárcádból! Nem akarlak befolyásolni semmilyen irányba még ha én úgy látom is, hogy az egyetlen igaz és jó út akkor se!

Tudom, hogy ez lassabb módszer, nem olyan eredményes rövid távon, és nem hozza azokat az eredményeket, számokat mint egy rámenős, nyomulós kiképzett ügynök! De akik így csatlakoznak hozzám, lesznek vásárlóim sose fognak kijózanodni, mert be se rúgnak a varázslás borától! Nem fogják a fejemhez vágni a termékeket, a keserűségüket, haragjukat ha rájönnek, mibe is szerveztem be őket, és mit adtam el nekik, hatva a döntés központjukra!

Én szerencsének érzem magam, hogy rátaláltam a DXN cégben arra a partnerre, ahol hozzám hasonlóan gondolkodnak! Nincs manipulálás, nincs mókusvakítás, nincsenek beépített kényszerek, kötelező elvárások! Viszont a minimális regisztrációs díjért, több százezret érő online eszközöket, támogatást, képzést kaphatsz amivel lehetőséged nyílik, hogy ha ügyes és kitartó vagy , akkor egy egész világra kiterjedő nagy fogyasztói hálózatot építs fel ami majd passzív jövedelmet hoz neked!

Ehhez keresek munkatársakat, akik hajlandóak tenni is a céljaikért, és készek változni, változtatni dolgokon, és mernek nagyokat álmodni, és akarnak sok pénzt keresni!

Tiszteletben tartom, hogy szabad ember vagy, és ha úgy gondolod, hogy segíthetek neked, szeretnél az úton velem együtt jönni akkor majd szólsz!

De a legfontosabb, hogy ügyelj a szabadságodra, és ne engedd, hogy mások leuraljanak s irányítsanak olyan irányba amit te nem szeretnél! Minden döntésed, vásárlásod, belépésed stb. előtt vizsgáld meg, hogy ésszerű-e a dolog, és valóban átgondoltad-e vagy csak kívülről érzed a nyomást, ami bele akar kényszeríteni egy döntésbe akár mert a veszteségtől való félelmedre vagy a nyereség iránti vágyadra hat!

Itt csatlakozhatsz hozzám és a DXN üzlethez szabadon! 🙂

 

 

 

Forrás: https://onlinehalozatepites.wordpress.com/2014/02/25/marketing-varazslas-mlm/

Vélemény, hozzászólás?