Muraui programok

muraui programok

Muraui programok

Muraui programok.

Jelenleg Ausztriában, Murauban élek és innen építem nemzetközi DXN hálózatom!
A muraui programok bemutatása fontos számomra, mert szeretném Muraut és benne a központi helyünket, Murau legszebb kávézóját és cukrászdáját, a szállásokat is nyújtó Jasmin Cafe und Konditiroei helyet bemutatni minél több embernek!
A murai programok blogját itt találhatod:
http://murauiprogramok.blogspot.co.at/

Facebook oldalunkat itt találod:  https://www.facebook.com/murauiprogramok/

A youtube csatornánkat itt találod: https://www.youtube.com/channel/UCZJc0LB9kbGgzrAcTK9hPlQ

hid1.Murau története:
Murau fontos nyári és téli idegenforgalmi központ Ausztria Stájerország tartományában.
A környezetében találhatóak a Frauenalpe és a Kreischberg híres sípályái, és több síugró sánc is található a város határában. Gazdaságában jelentős szerepet játszik a faipar, a sörgyártás, a vízenergia-termelés és a növénytermesztés. 829 méter magasan fekszik, 10.75 km2 -en terül el, lakossága kb 3600fő.
A terület már a bronzkorban és római időkben is lakott volt, először egy 1250-ből származó oklevélben említették. Ekkor építette a Murowe nevű várat a híres lovagköltő, minnesänger, Ulrich von Liechtenstein. A muraui vár körül hamarosan egy kereskedőváros jött létre. Muraut Ulrich fia, II. Ottó emelte városi rangra 1298-ban.
forrás és részletek:
Murau tűzoltó fesztivál!

Tűz van?!

Muraui tűzoltó fesztivál: 2016.augusztus 20-án rendezték a muraui helyi tűzoltóság ünnepi összejövetelét. A rendezvényen adták át a kitüntetést, az önkéntes tűzoltók ifjúsági versenyének győzteseinek, akik állítólag az eddigi legügyesebb csapat voltak. A díjátadás után a híres Stadtkapelle zenekar adott koncertet a megszokott magas színvonalon. Ezek után a REFLEX nevű zenekar szolgáltatta a zenét, amire hát eleinte nem nagyon mozdult senki, majd nagy lassan egy két bátrabb pár felment a színpadra és táncolt. Aztán mi helyi magyarok vettük a bátorságot és próbálkoztunk némi tánccal, bár a játszott számok, hát nem annyira voltak táncra alkalmasak, kissé lagymatagok voltak. Azért mi vittünk színt bele és jókedvűen táncoltunk. 

Az alsó szinten volt a Disco amire igazából készültünk, de bár a zene hangos volt és jó is volt de valahogy a helyi muraui fiatalok mintha nem tudnák mi az a tánc, a dübörgő zene alatt, akárhányszor lementünk csak füstöltek mint a gyárkémény, ittak és beszélgettek. Kicsit hülyén nézett volna ki hogy néhány 40-50 éves ifjú elkezdett volna ott ugrálni, felvenni a ritmust. Így ez az élmény kimaradt nekünk. Sajnos kicsit megerősítette azt a képet, hogy errefelé a legnagyobb kikapcsolódás, szórakozás, az önmérgezés – ami dohányzás és sörözés meg alkoholfogyasztás formájában jelenik meg. 
A másnapi muraui nemzetközi zenei fesztivál kicsit helyreállította a lelki világom, mert ott azért más volt a színvonal és a közönség is.