DXN No Limit Team - Nagy Gábor ESSD - A SIKER KÉPLETE sorozat

Második lecke: A hit és a hitelesség kérdése?

Nézzük akkor a képlet első betűjét, magát a Hit szót!
Rossz indulatú, vagy tudatlan emberek azt szokták mondani, gúnyosan, hogy hinni a templomban kell, ezzel arra utalva, hogy a hit egyenlő a tudatlansággal, az együgyűséggel és az ellentéte a tudás, az értelem! Aztán ha jön egy rossz diagnózis és az orvosok, a tudomány felmondja a szolgálatot, akkor hirtelen fontos lesz a hit, mint végső kapaszkodó! Pedig ennek nem így kéne lenni!
A hitnek kellene mindent irányítania az életünkben! A hitnek kéne lenne az első döntésnek, és nem az utolsó esélynek! Itt most nem a teológiai értelemben akarom magyarázni, bár elsődlegesen ez arra vonatkozik, hanem általánosságban!
A hit ellentéte nem a tudás, hanem a hiszékenység!

A hit bizalmat, meggyőződést, ráhagyatkozást jelent elsősorban.
Ez a bibliai mondat, onnan kiemelve is, sokak által lett már használva a hit definiálására!
A hit pedig a nem látott dolgok felől való meggyőződés és a reménylett dolgok valósága!
Egy régi történet szerint, volt egy akrobata aki a Niagara felett kifüggesztett kötélen ment át egyensúlyozva. Mikor átért, sokan megtapsolták, és volt aki annyira lelkes volt, hogy azt mondta: Ön olyan ügyes, hogy biztos áttudna úgy is menni, hogy maga előtt tol egy talicskát!

Az akrobata állítólag azt válaszolta: Ha ennyire hisz ebben, akkor jöjjön, üljön a talicskában és induljunk! Persze a hölgy ennyire nem gondolta komolyan!
Más rizikójára könnyű hinni, de az hogy mi van az ember szívében, az csak a próbák alatt derül ki! A hit meggyőződés és ráhagyatkozás és teljes körű bizalom, hogy nincs a győzelemnek alternatívája, a veszteségnek lehetősége!
Tehát a hit az, hogy elvágom az utat visszafelé, és ténynek fogadom el a dolgot amiben hiszek!

A hit különbözteti meg a próbálkozót attól aki megcsinálja az üzletet!
Csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld!” (Yoda-Star Wars)
Tehát ha MLM munkával akarsz foglalkozni, akkor semmiképp se kezdj bele bizonytalanul,csak úgy heccből, mint a lottózásnál, vagy bejön vagy nem, belekezdek hátha találok valakiket akik megcsinálják helyettem ...Jól hangzik, hogy milliomos lehetek, hogy ezt bárki megcsinálhatja, hogy egyszer abbahagyhatom, és akkor is jön a pénz stb! Ez nem hit, ez csak hiszékenység, és az első csalódás, NEM, negatív tapasztalat után máris abbahagyod!

Ehhez kapcsolódik a másik H betűs szó a hitelesség!

A hitelesség azt jelenti, hogy hitelesítve van a hited! Olyan mint mikor lepecsételnek egy terméket, és rárakja a cég a védjegyet, ez eredeti, vagy hiteles másolat stb de semmiképp se hamisítvány, nem egy dolog ami csak a haszon szerzés, a várt nyereség miatt hasonlít az eredetire!
/ A történelem során voltak és vannak olyan szervezetek, emberek akik hatalmi célból, világ uralmi szándékból, a gazdagságért vettek fel hiteket, sőt lettek a maguk szemében a hit letéteményesei, egyedüli képviselői, s így milliókat kínoztak meg, irtottak ki, olyanokat, akik viszont mertek igazi hitből élni, és nem elfogadni a szervezet uralmát! Az MLM-ben nincs ilyen, de ha lenne, akkor az nem lenne hit, hanem csak kényszer, és az ilyen nem lenne hiteles.
Személyes hit, önkéntes döntés, ráhagyatkozás nélkül nem lehet csinálni!
/ Vannak keresztények, akik szerint ez eretnekség, nem szabad az MLM-ezést a keresztény hithez hasonlítani, és felmagasztalni és ezért tiltják, hogy az emberek náluk ilyennel foglalkozzanak! Tény, hogy az MLM által kapható anyagi függetlenség, szabadság, tudás, személyiségfejlődés sok ember életét megváltoztatta, és vannak akik úgy beszélnek az MLM-ről mint más a megtéréséről, de szerintem nem kell ellentétbe helyezni a dolgokat! Én felvállalom, hogy az életemben a legnagyobb változás és csoda a Krisztussal való találkozás, megtérés volt, de azt is, hogy az eszköz ami a legtöbbet segítette a személyiségem fejlődését, és persze az anyagi biztonságot is meghozta az MLM vállalkozás, és az itt található cég független képzések voltak! /

A hitelesség tehát annyit jelent, hogy nem csak a száddal hiszel, érdekből képviselsz valamit, hanem, ha kell áldozatokat is tudsz érte vállalni, és akkor is kitartasz mellette, mikor lehet, hogy nem csak kapsz hanem adnod is kell érte!

Ezért a legfontosabb kezdéskor, hogy megteremtsd a hitet magadban!

És miben kell hinni az MLM –ben?
1.    Hit önmagadban
2.    Hit az MLM –ben mint vállalkozási formában
3.    Hit a cégedben
4.    Hit a termékekben

1. Hit önmagadban!
A legfontosabb hit, amiről könyveket lehet tele írni, és írtak is. Ezért én erre nem vállalkozom itt és most.
A legfontosabb, hogy minden a fejedben dől el, és minden amit el tudsz képzelni, és erős vágyat társítasz hozzá megvalósítható számodra – persze, ha ez egyezik Isten akaratával, és terveivel veled kapcsolatban, és nem mások hasonló jogainak eltiprásával jár! – vagyis pld ne kívánd el más feleségét, üzletét, sikerét, értékeit stb.

De ha ezeket tiszteletben tartod, akkor, tudnod kell, és biztosnak kell lenned benne, hogy te mindenre képes vagy. De erről majd a H betű következő jelentésénél a helyes ön becslésnél beszélünk!


2.    Hit az MLM-ben!
Nem lehetsz benne bizonytalan, és tudatlan mi az MLM, és meg kell tudnod védeni a döntésedet, hisz elég sok negatívum van a köz tudatban a szakmánkról, pont azok miatt, akik nem szakmaként csinálják, hanem szerencse játékként, tisztességtelen befolyásolási eszközökkel, és szimpla nyereség vágyból! Tudnod kell mi a különbség az MLM és a piramisjátékok, pilótajátékok között, és magabiztosan kell kiállnod, tudva, hogy amit te képviselsz, az a világ egyik ha nem a legjobb lehetősége, amivel mindenki – természetesen a hozzáállása alapján – mindent elérhet, minimális befektetéssel! Bármilyen nagy vállalkozóval szemben leülhetsz tárgyalni, mert a te MLM vállalkozásod sokkal nagyobb esélyeket tartalmaz a meggazdagodásra, mint egy hagyományos vállalkozás, ahol a vezetőnek rengeteg olyan kihívással kell szembenéznie ami nálunk nincs, és ami a legfontosabb, hogy a legtöbb vállalkozás csak aktív jövedelmet biztosít, vagyis csak akkor van pénz ha jelen vagy, és részt veszel benne, ha kicsit is akadályoztatva vagy, esetleg hosszabb időre eltávolodsz tőle – saját akaratból vagy kényszerből – akkor a bevétel és a működés is veszélybe kerülhet!


3.    Hit a cégedben!
Ez egy kényes kérdés sokak szemében! Vannak akik szeretik hangoztatni, hogy ez nem házasság, nem egy vallási elkötelezettség tehát, nem szabad leragadni egy MLM cégnél sem, nyitottnak kell lenni a változásokra, figyelni kell a trendeket és időben kell tudni váltani!
Nem tudom erre a helyes választ, mert senkit se akarok elítélni, mindenkinek joga van megtalálni az igazit! De azért jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyire hiteles az olyan ember aki minden hónapban más MLM céget képvisel, mond el legjobb lehetőségnek vagy egyszerre többet is épít, s ha az egyik nem tetszik valakinek tudja mondani: Nem baj! Van másik is! Azzal semmi baj, ha más MLM cég termékeit használod, mert nálatok nincs olyan, de az nem korrekt és hiteles, ha miután lejösz az egyik cég színpadáról, másnap mész a másik céghez ahol szintén elmondod, mennyire jó az az üzlet, és mekkora nagy lehetőség!
Felteheti neki bárki a jogos kérdést: Ha hiszel a cégedben és hogy te ettől fogsz meggazdagodni, akkor miért van szükség még másik 3 cégre is ugyanezért!
Ahogy az elején beszéltünk róla, a hit azt jelenti, hogy ráhagyatkozol valamire, meg vagy győződve róla, hogy az működik és akkor nincs szükség második alternatív útra, menekülési útvonalra!
Ezért tanulmányozd át a céget akihez csatlakozni akarsz, de ha már megtetted akkor viszont légy lojális hozzá, válj eggyé vele, ahogy csúnyában szoktak fogalmazni, ne legyél MLM prostituált, aki mindenkivel „lefekszik” aki valami nagyot ígér!


Néhány szempont a választáshoz: Legyen több éves, ne csak most jöjjön elő a névtelenségből, állítva magáról, hogy ő lesz a világ legnagyobb lehetősége! Ha lehet, legyenek nemzetközi referenciái, hihető siker történetei, nyilvános cég adatai pld tőzsdén lehet, illetve jó ha az internet nincs tele a céggel kapcsolatos negatív bejegyzésekkel, csalódott emberek tömeges beírásaival. És minimális feltételnek kéne lenni, hogy a cégnek legyen helyi irodája, elérhető vezetője, ügyfél szolgálata ne csak egy Kajmán szigeteki soha fel nem vett telefon vagy egy email cím legyen a cég számodra! Most arról nem is beszélek, mekkora biztonságot ad, ha a kiszolgálás a raktár is Magyarországon van és a reklamációddal mindig tudsz kihez fordulni!


4.    Hit a termékekben!
Gondolom nem nehéz kitalálni mi jöhet itt!
Fontos, hogy olyan céghez csatlakozz aminek azonosulni tudsz a termékeivel!
Olyan termékei legyenek amiket akkor is megvennél és annyiért, ha ahhoz nem fűződne anyagi érdeked, például nem lenne a jutalékfelvétel feltétele!
Gondold bele mennyire lehetsz hiteles a termékeid hatékonyságát, szükségességét illetően, ha meghívsz valakit egy beszélgetésre, és a konyhában mindenféle más cég vitaminjait látja, a fürdőszobába kezet mos és a tisztálkodási kozmetikai szereknél, minden van csak a saját céged terméke nem? El fogja neked hinni, hogy neki viszont feltétlenül szüksége lenne rá, és le kéne cserélnie a vásárlásait, mindennapos fogyasztását a céged szuper termékeire?

A jó üzleti beszélgetés az, mikor nem arról beszélsz a hallgatónak mire lenne szüksége, hanem arról te mit és miért használsz, és céged melyik terméke milyen jó hatással volt rád!
Persze vannak – a pilótajátékos gondolkozású networkerek – akik szerint, tök mindegy mi a termék, az emberek úgyis a pénzkereset miatt csatlakoznak az MLM-hez! Az ilyen emberek hálózatában a bevétel alapja csakis az új belépőkből táplálkozik, a nagy beléptető csomagokon van a hangsúly, a különböző szintek megvételén! S mivel az emberek minimális százaléka képes hamar eredményeket elérni, és óriási százaléka viszont a csalódott, frusztrált taggá válik így állandóan szükség van az újabb és újabb kiesők pótlására! Mivel az ilyen emberek, ha nem megy az üzlet , az első az lesz, hogy a termékek fogyasztását hagyják abba!
Ezért a stabil hosszú távon is megmaradó, és passzív jövedelem termelő MLM alap feltétele, megfizethető  – nem a magas jutalék miatt felülárazott – áru, termék, amit emberek tömegei hajlandóak megvenni, fogyasztani akkor is ha nem megy vagy nem is érdekli őket az üzleti lehetőség!

Befejezésként, csak egy záró gondolat.
Az, hogy mekkora a hited magadban, hogy ezt az üzletet megcsinálod, a cégben, a termékekben rögtön meglátszik abban a döntésedben, hogy hogy lépsz be, és hogy indulsz el! A lehető legkisebb kötelező vásárlási értékkel, vagy a céged üzleti csomagjával, vagy egy drágább start csomaggal, ami már nem csak a te fogyasztásodat fedezi, hanem olyan mennyiség, hogy abból már kezdhetsz bemutatókat tartani, osztogatni esetleg eladni, átadni! Nos gondolkozz el ezen!

Miután átvettük a hit és a hitelesség jelentését üzletünkben, legközelebb a helyes önbizalomról a helyes hozzáállásról és a hozzáadott értékről fogunk beszélni!
Addig is teremtsd meg a hited!

KATTINTS IDE A TÖBBI LECKÉKHEZ!

SIKER 2 - Hit és hitelesség http://dxnonlineteam.info/siker2.html

SIKER 3 - Hozzáadott érték, helyes önbecslés, humor http://dxnonlineteam.info/siker3.html

SIKER 4 - A helyes hozzáállás - http://dxnonlineteam.info/siker4.html

SIKER 5 - Az I betűs szavak - http://dxnonlineteam.info/siker5.html


-- 
Nagy Gábor
http://pluszpenzforras.info

DXN árlista DXN mlm dxn bemutató dxn gyakori kérdések DXN webáruház