Online hálózatépítés

Online hálózatépítés

Az online hálózatépítés előtt, a hálózatépítés, network marketing, mint szakma, hosszú időkön át, a hagyományos értékesítésre hasonlított, ezen belül az ügynöki munkára. Direkt eladás volt, vagyis egy adott cég termékét kellett, minél több embernek megmutatni, népszerűsíteni, és természetesen eladni. Ha lehet, akkor törzsvásárlókat regisztrálni a rendszerbe!

Ennek menete mindig a következő. Bemutatót tartani embereknek, és a végén lezárni. Vagyis döntés irányába terelni a jelöltet. Van, aki egyből üzletépítésre adja a fejét, de van akiből „csak” fogyasztó lesz. Akiből meg egyik sem, azt se szabad elengedni, hanem ajánlásokat kell kérni tőle. Ha őt nem is érdekli a dolog, adjon már meg kapcsolatokat, neveket elérhetőségeket, akiket esetleg érdekelne a dolog.

A kezdeti névlista, ami a rokonságot és közvetlen ismeretségi kört tartalmazta, ezzel lenne bővíthető. Így kereshetünk meg újabb és újabb embereket, hogy megmutassuk nekik a mi szuper termékünket, és a nagyszerű üzleti lehetőségünket!

Kálmán a biznisz mágus

Kálmán a biznisz mágus

Mivel a névlista gyakran elfogy, a nemek száma egyre nő, ezért sokszor jelölt vadászat indul be, hogy megtaláljuk a belépőinket. Új fogyasztóinkat, és embereket, akik hajlandóak ebbe a munkába, a plusz pénzkereset reményébe becsatlakozni! Erre találták ki az egy méteres szabályt, vagyis, hogy mindenkit, aki 1 méteres közeledbe kerül, szólíts meg, és mutasd be neki az üzleti lehetőségedet!

Ezt te se akarod gondolom?

Nos gondolom nem mondok vele újat, hogy az emberek 95%-a utál eladni, és pláne nem akarja a kapcsolatait üzleti célokra felhasználni, magát lejáratni, vagy barátságokat pénzzé tenni. Persze, tudjuk, hogy ez hamis gondolkodás, és félreértéseken alapul, tájékozatlanságra épül, de mégis a legfőbb ellenérvként, kifogásként ezt szoktuk hallani! Persze azt tanítják a nagyok, hogy a legnagyobb tőkénk, a kapcsolati rendszerünk, és ezzel élni kell, és hogy a névlistánk a legnagyobb vagyonunk!

Én ezzel egyet is értek csak fordított sorrendben! Vagyis legyek előbb sikeres idegen emberek toborzásával, s ha már látható eredményeim vannak, látszik a siker, a gazdagság, a személyiségfejlődés, akkor, a baráti kör, rokonok ismerősök – a névlista – ezt látni fogja, és akkor már ők kérdezik mi is ez, amit csinálsz, és ők akarnak majd csatlakozni!

Online hálózatépítés

Online hálózatépítés

A jelölt vadászattal csak egy probléma van. Az emberek egy idő után messze fognak kerülni, nem veszik fel a telefonod, törölnek az ismerősök közül a Facebookon mert nem akarnak a hálódba kerülni!

Van, aki fel tudja ezt dolgozni, és megideologizálja, hogy jobb is megszabadulni, a buta barátoktól és ismerősöktől, „akik nem akarják kezükbe venni az életük irányítását, nem akarnak veled meggazdagodni, és nem akarnak a te csoda termékedből!” Ahogy tanítják, a te jövedelmed a téged körülvevő legközelebbi 5 ember – rokon, barát, ismerős stb – jövedelmének az átlaga, ezért nem is árt, ha váltasz, nyugtatod magad!

Mit akarnak az emberek?

Az emberek többsége viszont, már aznap este, vagy leghamarabb a szponzora első telefon hívása után rájön, hogy ezt nagyon nem gondolta át, és olyanba kezdett bele, amit biztos nem akar, nem tud csinálni, és nem akar felvállalni az ismerősei előtt!

Ő nem akar névlistát írni, nem akar közös telefonálásokat csinálni a szponzorral, ő nem akar heti több rendezvényre járni, ő nem akar állandóan azon agyalni, hogy kit vigyen vendégnek a következő nyílt bemutatóra stb. Ő nem akart az életén ilyen irányba változtatni, csak a lehetőség tetszett meg. A passzív jövedelem, a hálózatépítés, a motiváló beszédek, a jó társaság, a pozitív légkör, a termékről elmondott sok isteni tulajdonság!

Persze eleinte még sakkban lehet tartani az illetőt, hisz lehet, hogy valami több száz ezres csomaggal léptették be, s így könnyen lehet ráhatni, hogy folytassa, ne engedje elveszni a pénzét. Lehet, hogy újabb és újabb mélyre nyúlások lesznek még a pénztárcába, mindaddig, amíg le nem esik a tantusz, hogy ebből nincs más kiút csak a veszteséggel való kiszállás!

MLM sérültek

MLM sérült vagy?

MLM sérültek helyett online hálózatépítés!

Nos ők lesznek az MLM sérültek, akik beléptek a nagy pénz ígéretéért, jól bevásároltak, mert azt mondták így lehetett majd sok pénzt keresni. Majd még hónapokig költik a pénzt a képzésekre, és a jutalékfelvétel feltételeként elvárt vásárlásokra, s miután kiábrándultan kiléptek, már csak az MLM rossz hírét keltik, negatív szkeptikus fórumokon jelennek meg, és próbálnak megszabadulni, akár fél áron is, a bevásárolt óriás csomagok tartalmától!

Mert sokszor nem a termékért magáért lépnek be, hanem a meggazdagodás ígéretéért, s lehet ezért, hogy a termékre nincs is szüksége, nem is akarja fogyasztani, megtartani!

Nos lássuk van-e kiút ebből az ellentmondásos helyzetből, lehet-e, hogy a káposzta megmaradjon de a kecske is jól lakjon! Lehet-e úgy hálózatot építeni, hogy közben az ember nem taszítja el a környezetét. Szimpatikus marad, és nem azzal tölti az idejét, hogy jelöltekre vadászik?!

Az internet fejlődésével, egyre inkább jelentek meg MLM cégek weboldalai is, és annyiban volt személyre szabható, hogy a web áruházként üzemelő felületen, mindenkinek fent volt valamelyik sarokban a neve és az ID száma. Ezzel lehetett beazonosítani, hogy online kié az az áruház, kihez megy a csatlakozás vagy a vásárlás pont értéke.

Online hálózatépítés férfiaknak is

Online hálózatépítés férfiaknak is

Jobb lett-e a helyzet?

Ez természetesen csak annyit javított a helyzeten, hogy az üzletépítő már online is tudta regisztrálni az érdeklődőket, és megtudta mutatni, hogy online is tudnak vásárolni, nem neki kellett már kivinni a termékeket. Ez még nem volt online hálózatépítés, nem volt toborzó oldal, és hát arra se lehetett számítani, hogy valaki rátalál, és majd magától vásárol rajta.

A legtöbb cég nem szívesen követi az idők változását, és fél kiengedni kezéből gyeplőt, és ezért mai napig tiltja az online hálózatépítést, marketinget! Ezért nem ad ehhez eszközöket a MLM hálózatépítőknek, és nem is engedi, hogy maguk csináljanak!

3 dolog az online hálózatépítésben.

3 dolog miatt megértem a félelmüket:

  1. Az anyagi felelősséget ők viselik, a cég hírnevéért ők felelősek, így nem lehet, hogy egyes tagok, ezt tönkretegyék, vagy olyat tegyenek, amiért a céget érheti támadás, bírságolás!

Ha megengedjük, hogy a cég nevét, a termékek hirdetését stb. bárki megtehesse, akkor nagy veszélyforrást indítunk el! Főleg termékes, azon belül is egészséggel kapcsolatos esetben!

Az európai unió ugyebár tiltja, hogy élelmiszereknek gyógyító vagy bármi egészség javító hatást tulajdonítsunk! Tehát ha emberek nekiállnak, és a neten olyan honlapokat, blogokat, hirdetéseket kezdenek gyártani vevőszerzés okából, ami arról szól, hogy ettől és ettől a terméktől meggyógyulsz a rákból, ez leviszi a vércukrod, ez helyrehozza a vérnyomásod, tovább fogsz élni stb., akkor a törvénytelen és a céget fogják érte támadni!

Mi a gond?

Nem engedheti meg a cég, hogy bárki a cég nevében nyilatkozzon és tegyen közzé információkat a neten!

  1. Nagyon fontos egy cég megítélésénél a minőség, a kommunikáció! A cég márkáját fel kell építeni, és ha az emberek ingyenes, gagyi módon összetákolt, snassz blogokat kezdenek gyártani, igénytelen fényképekkel, videókkal, szöveggel reklámozva jelenítik meg a céget, az lehúzza a cég egészéről kialakult képet! Nem beszélve itt a spamekről, amik megint rossz irányba sülhetnek el, és nemcsak a cég jó hírét rombolja, hanem más üzletépítők munkáját is megnehezíti! Hisz senki se szereti a kéretlenül jött reklámokat, emaileket, facebook bejegyzéseket privi üzeneteket stb.! S ha egy cég témájában sok ilyet kap valaki, akkor az bezár arrafelé, és jöhet egy korrekt hálózat építő, az már nemet kap, a spamek miatt!
  2. Elgondolkodtató kérdés az is, hogy az online megjelenés, nem-e fog kárt okozni, a hagyományos offline hálózatépítőknek. Mert mi van, ha egy befejezetlen tárgyalás után hazamegy valaki, rákeres a neten és talál valakit, aki szimpatikusabb? Vagy, ha te kisker áron akartál neki értékesíteni, ő meg talál valakit, aki olcsóbban adja, vagy jobban elmagyarázza a regisztráció előnyeit, és nála beregisztrál?

Akkor mi a helyes online hálózatépítés?

Tehát, nehéz kérdés ez! Ezt okosan nehéz megoldani, mert a tiltás sok embert zár ki az üzletből, de a szabadság viszont sok kárt okozhat! Az online megjelenés nagyon sok tagot, vásárlót hozhat be, de ugyanakkor le is járathatja a céget, a termékeket!

Én a magam részéről támogatom az online hálózatépítést, és a tagok kreatív és saját megjelenését a neten, ha be tudnak tartani alap elvárásokat, feltételeket!

A legfontosabb, hogy az oldalon vagy bármi online terméken egyértelmű legyen, hogy az nem a cég megjelenése, hanem az üzletépítő kommunikációja, tulajdona!

Legyen minőségre törekvő, és átgondolt minden részében!

Legyen törvényes, vagyis tartsa be a játékszabályokat, csak annyit kommunikáljon amennyit a cég!

Ha a cég csak 2 mondatot közöl a termékről, akkor az üzletépítő se tehet többet.

Persze az összetevőkről, a gyógynövényekről, gombákról stb. lehet írni, de a cégről és a termékekről nem szabad többet állítani, mint a cég! A törvényeket be kell tartani! Kivétel lehet a saját történet story, a saját terméktapasztalat, de ott is fontos, hogy tények legyenek, ne túlzásokkal teli, túllihegett termék magasztalás, csak hogy jobban hangozzon és több legyen a forgalom, a vevő, az érdeklődő emiatt!

Mi a megoldás?

Ennek elkerülésére, jöttek létre ugyebár a tipikus, online termékeket forgalmazó, online hálózatok, ahol, nem kell szerintük ettől félni. Nem kell termékeladással bajlódni, állandóan félni mit mondhatok mit nem! Persze ennek is meg van az előnye.Itt viszont roppant könnyű átesni a ló túloldalára, és valós termék híján, könnyen lesz pilótajáték, vagy piramis játék a dologból! Igaz hogy kapsz valami jelképes online eszközt, szolgáltatást, hozzáférést stb valamihez, de igazából, mindenki a pénzért csatlakozik, mondják, és valójában az online termékre nincs akkora igény, az inkább már csak álca.

Persze vannak hiteles, és elfogadható online termékek, szolgáltatások és ezzel foglalkozó MLM cégek. Én ennek ellenére, jobban hiszek, abban, hogy az embereknek inkább van szükségük, valós termékekre, – amik segítenek pld az egészségügyi problémáikon, öregedésükön, bőrükön, közérzetükön, vagy csak egyszerűen finomak, mint egy prémium kávé, – mint videokonferencia teremre, blog felületre, közösségi oldalra stb. Persze ez az én véleményem, vannak ott is jó dolgok és sikeres emberek.

A kérdés már csak az, hogy mit értünk online hálózatépítés alatt, kit tartunk benne sikeresnek, és mik azok a napi teendők amiket meg kell tenni, és milyen eredményeket lehet tőle elvárni, rövid és hosszú távon?

Mert a legnagyobb félreértések ezen a területen vannak.

Online hálózatépítés sikeresen

Online hálózatépítés sikeresen

 Az online lehetőség nagyon sok ember számára vonzó, és sokak számára létszükség is, hisz nem tudnak elmozdulni otthonról. Azért mert idősek, vagy, mert anyukák sok gyerekkel, vagy mert szegények és nem tudnak utazni, jól megjelenni stb. Sokan kapaszkodnak ebbe, mint az utolsó lehetőségbe, amivel pénzt kereshetnek!

Sok ember sohase lenne, hajlandó hagyományos     MLM cégben dolgozni, névlistát írni, bemutatókat tartani, telefonálgatni. Utálnak eladni, emberekre tukmálni termékeket, vagy rábeszélni olyanra, amiben még talán maguk se hisznek! Hisz az elején úgy kell beszélni a nagy passzív jövedelem forrásról, hatalmas jövedelmekről, hogy ők még semmit se láttak abból!

Az ő számukra óriási lehetőségnek tűnik, az online hálózatépítés! A környezetüket nem akarják ezzel megkeresni, de idegen emberek felé, online szívesen képviselnék a céget, a termékeket!

A kérdés már csak a hogyan?

DXN online hálózatépítés

DXN online hálózatépítés

Mert, nagyon sokan félreértik a dolgot, és azt hiszik, hogy az online hálózatépítés az megvált a munkától, a nemektől, az elutasítástól, és a kényelmi zónából való kilépéstől! Csak annyi – gondolják ők – hogy lesz egy honlapom, amit az emberek megtalálnak, csatlakoznak rajta, bevásárolnak, és nekem meg jön érte a pénz!

A valóság azonban ennél jóval realistább, és korán sem ilyen rózsás, és optimális!

Ezért akik gyors eredményeket várnak, azonnal a Google kereső élére akarnak kerülni, azonnal hatalmas látogatottságot akarnak, azonnali pozitív reagálásokat, cselekvéseket az oldalon, belépést vásárlást, azok hamar feladhatják, mert az online világ ennél sokkal lassúbb!

Itt sok főszabály van, amit érteni kell, betartani kell különben a honlapunk, a bejegyzésünk csupán egy tű lesz a szalma kazalban, és soha senki nem fog rátalálni, és főleg nem cselekedni!

Itt ugyanúgy érvényes a mondás, hogy az emberek utálják, ha elakarnak nekik adni valamit, de imádnak vásárolni!

Tehát az online kommunikációnkat úgy kell alakítani, hogy senki se érezze azt eladásnak. Viszont annál inkább legyen figyelemfelkeltő, megoldást mutató, vonzó, és bírja cselekvésre a látogatót az alap szinten, vagyis iratkozzon fel hírlevélre, vagy további információkért!

Sikeres online hálózatépítés!

DXN online hálózatépítés

DXN online hálózatépítés

Sikeres az online hálózatépítésben az, aki rendszereket tud felállítani, értékesítési csatornákat, ahova, ha betérnek az emberek, automatikusan végig lesznek vezetve. Mindaddig, amíg egy cselekvésre ösztönző felhívásra, nem adnak le megrendelést, vagy csatlakoznak a rendszerhez!

Sikeres az, akinek napi szinten vannak már feliratkozói, napi szinten kap telefonhívásokat, leveleket érdeklődőktől, és egyre többen jönnek fel a webkonferenciáira, majd csatlakoznak az üzlethez!

Minden más online tevékenység, blog, honlap, hirdetés ami csak úgy van, és nem készteti cselekvésre az embereket, nem hoz látható eredményt, csak elveszett munka. Csak a szerencse faktort növeli, hisz ki tudja, lehet, hogy véletlenül pont rátalál valaki, egy nagy MLM guru aki épp hálózatot akar váltani, és megtetszik neki valami az oldalon.

Minden lehetséges, és aki rengeteget dolgozik online, rengeteg ilyen online felülete van, az mindig esélyes arra, hogy szerencsés legyen, és sok kiáramlásból azért legyen valami beáramlás, egy-egy jó fogás is!

Lehetséges!

Lehet, hogy a honlapod címének Facebookon való állandó kiposztolásának is lesz egyszer eredménye. De sokkal jobb lenne, a szerencse területéről a profizmus, a megtervezett online tevékenység felé venni az utat, hogy valós eredmények, tudatosan tervezett belépők és vásárlások jöjjenek. Ne csak véletlenül találjon rá valaki egy megosztásodra vagy blog bejegyzésedre!

Online hálózatépítés sikeresen

Online hálózatépítés sikeresen

A lényeg  az, hogy ne sokat kelljen dolgozni, kis eredményért, hanem olyan online értékesítési csatornáink legyenek, amikbe csak be kell terelni az embereket.

A rendszer, a felépített hírlevelek, videók, lassan de biztosan a döntés völgyébe terelik az illetőt, addig amíg rá nem kattint a csatlakozom vagy megrendelem gombra!

Ha ezt sikerült megcsinálni, akkor valóban mondhatjuk azt, hogy a honlapunk dolgozik helyettünk. Este csak bekapcsoljuk a gépet, és örömmel konstatáljuk, hogy ma is növekedett az üzletünk. Kiírjuk az új jelentkezők elérhetőségét, és fel vesszük velük a kapcsolatot!

És leszünk vadászok helyett, kertészek vagy juhászok, akik nem üldözik a jelölteket, hanem csak begyűjtik az érdeklődőket, és segítik azokat, akik szeretnének hozzánk önként, minden rábeszélés nélkül csatlakozni! Nincs elutasítás, nem kell kifogás kezelés, nincsenek nemek, üres találkozók, lemondott megbeszélések, nehéz beszélgetések!

online hálózatépítés DXN módra

Sikeres online munka

Online hálózatépítés!

Egy szakma, amit érdemes megtanulni, mert amit adhat, az mindent felülszárnyal, és hatalmas jövedelmek felé nyithatja meg  kaput!

Ha úgy gondolod, ezt te is szívesen csinálnád, és kipróbálnád magad, egy kockázatok nélkül elindítható, kiváló termékekre épülő, és ingyenes professzionális eszközöket adó MLM vállalkozásban. Ami nemzetközi formában , és az egész világon építhető, akkor kattints ide és ne habozz megkeresni engem, hogy segítsek az indulásban!

gomb2

Vélemény, hozzászólás?