Otthoni munka profi eszközökkel

Otthoni munka profi eszközökkel

Otthoni munka

otthoni munkaAz első kérdés, hogy kerül egy egészséggel foglalkozó weboldalra, egy, az otthoni munkáról szóló cikk?

Röviden elmagyarázom.

Általában minden terméket, így az egészséggel kapcsolatos termékeket, vitaminokat, táplálékkiegészítőket erre specializálódott üzletekben szokták árulni.  Általában a gyártó cég értékesíti a termékeket nagykereskedőknek, akik kiszolgálják a kiskereskedőket, akik elérhetővé teszik a termékeket a vásárlók, fogyasztók számára. Ebben a kereskedelmi folyamatban mindenkinek költenie kell reklámra, üzemeltetésre, így mindenki ráteszi a maga hasznát és nyereségét.

otthoni munkaAz elmúlt évtizedekben azonban egyre népszerűbb lett az a kereskedelmi forma, amikor a gyártó közvetlenül juttatja el a terméket a fogyasztókhoz. Ezt nevezzük network marketingnek, vagy hálózatos értékesítésnek, mikor nem kereskedőkön keresztül jut a termék a fogyasztókhoz, hanem az elégedett fogyasztók ajánlják a termékeket egymásnak és így alakul ki – a szájreklám által – az un. fogyasztói hálózat.

Vannak fogyasztók akik nem csak lelkesedésből ajánlják a termékeket másoknak, hanem üzleti lehetőséget is látnak a dologban és tudatosan népszerűsítik a cég termékeit másoknak. Nagyon sokan az internetnek köszönhetően ezt a munkát otthonról végzik, online és így alakul ki  az otthoni munka fogalma.

Otthoni munka népszerűsége

otthoni munkaAz otthoni munka nagyon sokak számára népszerű, mivel lehetőséget ad arra, hogy pl. kismamák, gyerekes anyukák, nyugdíjasok vagy akár mozgássérültek, akik kevesebbet tudnak otthonról kimozdulni, azok is tudjanak munkát végezni.

Az otthoni munka tehát tulajdonképpen online marketinget és a számítógép segítségével végzett népszerűsítő tevékenységet jelent. Ahhoz, hogy valaki ezzel az otthoni munkával valóban pénzt tudjon keresni, ahhoz sokat kell tanulni, fejlődni és képezni magunkat. Egyrészt technikai ismereteket kell szerezni, másrészt az online kommunikációban kell jártasságot szerezni.

Vannak akik el akarják hitetni az emberekkel, hogy az otthoni munkához elegendő ha van az embernek egy okos telefonja, laptopja, internete és facebook fiókja. Ez azért nem teljesen így van. Az otthoni munka nem csupán abból áll, hogy hirdetéseket adunk fel és mindenhova felrakjuk a weboldalunk linkjét. Ma már óriási „reklámzaj” van az interneten is, ezért az emberek egyre kíváncsiak a hirdetésekre, pláne ha az kéretlenül „Spam”-ként érkezik hozzájuk. Az otthoni munka valóban óriási lehetőség azoknak akik otthonról tudnak vagy akarnak dolgozni, de természetesen ez sem könnyű csak megvannak a speciális előnyei.

Vannak akik saját terméket találnak ki és értékesítenek webáruházban és vannak akik más cég termékeinek népszerűsítéseivel keresnek pénzt. Ez utóbbi sokkal gyakoribb és hasznosabb is, mivel ebben az esetben valóban csak az online népszerűsítés a feladat. A termékek gyártását, kiszolgálását, a minőség biztosítását, a reklamációk kezelését az MLM cég végzi.

Nézzük mik az otthoni munka előnyei:

  • Otthonról végezhető, nem kell otthonról elutazni, munkahelyre bejárni, a közlekedésben tölteni sok időt.
  • Szabad időbeosztással végezhető, bármikor abbahagyható vagy folytatható.
  • Ma már az online lehetőségek kiválthatnak olyan régen sok költségbe kerülő tevékenységeket az MLM-ben, mint a telefonálás, a bemutatókra járás, mivel ma, már ingyenesen beszélhetünk emberekkel és mutathatjuk be üzletünket online a világ bármely résszén lakó érdeklődőnek. Ez az online hálózatépítés.

Az otthoni munka „hátrányai”

  • Az értékesítés és a kapcsolatépítés még ma is nagyon kötődik a személyes találkozáshoz. Online kiépíteni a bizalmat magunk felé, sokkal hosszabb feladat mint amikor szemtől szembe találkozunk ügyfelekkel.
  • Az otthoni online tevékenység nagyon könnyen félrecsúszhat, nem értékes online elfoglaltságokba, pl. facebookozás, érdekesnek tűnő weboldalak és hirdetések olvasgatásába. A cégek azonban nem az online jelenlét időtartamáért fizetnek jutalékot, hanem egyedül a létrehozott forgalomért. Ezért nagyon fontos olyan online tevékenységet végezni, aminek eredménye van, ami viszont csak az időnket veszi el, de nem hoz forgalmat azt el kell tudni hagyni.
  • Az otthoni munkához kemény fegyelem kell, mert otthon az ember könnyen választ más feladatot, kényelmessé válik és könnyen halasztgatja a dolgokat.

otthoni munka mindenkinekÖsszességében az otthoni munka nagyon nagy lehetőség arra, hogy az ember az otthonából dolgozzon, időt, pénzt spóroljon meg, ugyanakkor akár nagy nemzetközi hálózatokat is felépítsen az internet segítségével. Az ilyen otthonról végezhető munka – főleg ha ez egy MLM céghez kapcsolódik – korlátlan online jövedelmet, passzív bevételt biztosíthat a számunkra. Egy jól felépített online marketing gépezet gyakran már a mi beavatkozásunk nélkül gyűjti az érdeklődőket, a feliratkozókat. Minden tájékoztatás, sőt a beléptetés és az értékesítés is automatikusan történik. A weboldalunk dolgozik helyettünk. Ennek kiépítése természetesen sok tudást, kitartó munkát és gyakran némi befektetést is igényel. De a későbbi haszon, „a munka nélkül” passzív bevételek sokszorosan kárpótolják a befektetéseinket.

Ehhez az otthoni munkához azonban fontos, hogy olyan eszköztárad legyen, amit nem neked kell összerakni, hanem készen kapsz és neked csak használni kell.

Mert a leggyakoribb eset, hogy te nem vagy hiteles mások előtt, az ismerősük rokonok előtt, és nem tudod hitelesen bemutatni a termékeket, és az üzleti lehetőséget. Pláne amikor az elején még se tapasztalatod se pénzed nincs az MLM üzletedből!

Ezért téged hitelessé egy jó honlap tehet. Te nem vagy hiteles, kompetens még, de a honlap bemutathatja azokat az orvosi videókat és cikkeket amik mögött szakmai tudás van. A DXN- nek van saját céges honlapja amit minden tag megkap, de ebbe nem lehet beleszerkeszteni, ezért mi saját kűlső szolgáltatást használunk ami egy komplett online rendszer weboldal szerkesztővel, elkapó oldalakkal, hírlevélküldő rendszerrel és webkonferencia teremmel.

Erről itt olvashatsz: https://www.pureleverage.com/pluszpenzforras/category/pure-leverage-eszkoztar/

Az otthoni munka tehát nem más, minthogy tájékoztatni embereket erről a lehetőségről!

Vagy úgy, hogy te keresel meg szólítasz meg embereket, vagy úgy, hogy kiépítesz egy olyan saját márkát – imázst, hogy az emberek szólítsanak meg téged, és akarjanak veled dolgozni!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?